Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op bulgarije.startpagina.nl

Ziekenhuisbedden voor Veliko Turnovo

 • Richard

  Wij organiseren een humanitair transport van 39 zo-goed-als-nieuwe ziekenhuisbedden vanuit Den Bosch naar Veliko Turnovo (MBAL “Dr. Stefan Cherkezov” ), waar een neef van mijn vrouw neuroloоg is. We zijn op zoek naar manieren om de transportkosten te financieren. De chauffeurs van het transport (waaronder mijn vader) rekenen alleen kosten voor diesel, tol en levensonderhoud onderweg. Deze kosten worden geschat op 2000 Eur, als de kosten voor de terugweg gedekt kunnen worden door een commerciele retourvracht. Aankomst is gepland voor 23 juli (maar de rekening kan later betaald worden).

  Wie wil helpen met:

  - donaties in contacten (evt. aan een bevriende stichting in NL zodat de gift voor de Nederlandse belasting aftrekbaar is)

  - sponsoring van het vullen van de dieseltank (voor wie goede connecties met een benzinestation heeft)

  - accomodatie voor de chauffeurs in VT

  - een goed-betaalde retourvracht (de marktprijs is zo'n 1500 Eur)

  - iedere andere manier waarop er geholpen kan worden.

  Neem contact op met mij als je denkt dat je kunt helpen of als je vragen hebt.

  Richard Smits

  bedsfor-vt@yahoo.com of (+359) (0) 899-332283

  http://www.brabantsdagblad.nl/regios/denbosch/9059548/Bedden-uit-GZG-naar-Bulgarije.ece

 • Richard

  De bedden zijn afgelopen zaterdag aangekomen en vlot gelost door een grote ploeg medewerkers van het ziekenhuis. Die reden ze direct naar de afdeling cardiologie voor onmiddelijke ingebruikname. Er waren ook 2 speciale bedden voor de eerste-hulpafdeling bij, terwijl de ruimte in de trailer opgevuld was met een groot aantal dozen met tweedehands en nieuwe kleding. Op zondagochtend werd al aan de terugweg begonnen, zodat ze maandagochtend een retourvracht in Roemenie konden laden.

  De chauffeurs konden overnachten in een hotelkamer, ter beschikking gesteld door BulgarienBo (www.immo-bulgarije.nl), en op kosten van het ziekenhuis is de dieseltank bijgevuld. Met financiele donaties loopt het echter bepaald geen storm, dus die zijn nog van harte welkom!